Gott betyg till Gotlands krögare
Gotlands krögare får bra betyg av ekobrottspolisen efter att 30 utskänkningsställen har granskats.Det är vår idoga uthållighet i att hålla ögonen på branschen som gett resultat, säger Rolf Öström vid ekobrottspolisen.
Förr var det mycket mer konstigheter och det rök en 15-20 tillstånd. Många var också otrevliga när vi kom, men det har svängt.
Tidigare kunde man ta någon på bar gärning som smet ut bakvägen med förklädet på, när vi kom på besök. Sådant stöter man inte på längre, säger Rolf Öström.
<span class='mr'>Tar personnummer</span>
Ekobrottspolisen tar namn och personnummer på alla kroganställda. Vid årets slut ser man efter om alla kontrolluppgifter kommit in till skattemyndigheten. Även fastlandskrogar med sommarverksamhet på ön kontrolleras trots att de har säten på fastlandet.
Vi vill inte ha några maffiastrukturer i branschen. Samhället tjänar på att brottsförebygga, säger Rolf Öström.
<span class='mr'>"Går inte att jobba svart"</span>
Lennart Rosenlund på Munkkällaren ser gärna att det skapas ett bra företagsklimat för krögarna.
Det går inte att ha folk som jobbar svart idag. Det är det ingen seriös krögare som vill, det är för riskabelt, säger Lennart Rosenlund.
Man orkar inte hålla på med svartsprit och sådant heller, det är inte där pengarna ligger.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!