Gotlänning blev "Årets kockelev"

Olle Broström tog under fredagen hem utmärkelsen "Årets kockelev".Läs om rätten i artikeln.

Olle Broström är "Årets kockelev"

Olle Broström är "Årets kockelev"

Foto: Krister Nordin

Gotland2014-05-09 20:37

Olle Broström skickade redan i slutet av februari in ett bidrag till tävlingen. Uppdraget var att göra en rätt med röding och musslor – därefter fick han reda på att han hade gått vidare till final. Sedan dess har han tränat på rätten och på fredagen var det final.

–  Olle började i grönsakslandet innan Göran och Margaretha Hoas byggde krogen på Lilla Bjers. Han är en av dem som arbetat här längst, berättar arbetskamraten Luqaz Ottosson som tog hem priset "Årets unga kock 2012" och som tidigare i år även blev utsedd till "Årets framtidslöfte".

– Jag tror att vi driver på varandra väldigt bra och så utvecklas vi hela tiden. Vi har fler kockar som är tävlingssugna.

När juryn gjort sin slutgiltiga bedömning stod det klart att Olle Broström tagit hem tävlingen "Årets kockelev" för 2014.

– När han började som kock hos oss, så jobbade han som vilken kock som helst. Han var och är väldigt kreativ och hungrig.

Nu kommer de att göra en variant av rätten och servera på Lilla Bjers gårdskrog.

– Olle ska så fort som möjligt få sätta ihop en meny, där rätten sedan kommer att vara huvudrätt, säger Luqaz Ottosson.'

Olle Broströms vinnarrätt

En ångad rödning med krispigt skinn, blåmusslor, rotsellericreme, rårakor på potatis och jordärtskocka, smörconfiterad purjölok, grillad sparris, sås på fjolårets tomater och dill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om