Gotländska grisar på kock-EM

Deras unggrisar blir en av huvudingredienserna när kocktävlingen Bocuse d'Or avgörs, skriver GA.

Grisar på Havor gård.

Grisar på Havor gård.

Foto: Rolf Jönsson

Gotland2014-05-06 05:26

Bröderna Håkan och Niklas Hermansson är elfte generationen som driver Havor gård i Havdhem. Förra veckan slaktades tio unggrisar som ska levereras till kockarnas eget EM, Bocuse d'Or.

Årets tävling arrangeras i Sverige och kockarna får därmed tävla med svenska råvaror.

– Det känns fantastiskt fint att få vara med där, säger Niklas Hermansson till GA.

Sedan det blev känt att Havors kött ska användas i tävlingen har en hel del journalister och kockar varit på besök på gården. Även Tommy Myllymäki, som tävlar för Sverige i tävlingen, har varit på besök.

– Han har legat i hårdträning och har tillagat vår unggris fem dagar i veckan, berättar Håkan Hermansson för GA.

Läs mer i GA:s e-tidning>>

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om