Gotländsk mat till pråm i Stockholm
-Mot Stockholm via Munkebos! ropade stinsen Staffan Beijer när han vinkade iväg tåget i Dalhem. Och färden gick sedan vidare via gotlandsfärjan mot slutmålet, en pråm vid Hornstull. En hel pråm med gotländsk mat som kommer att visas upp under kommande helg.
Foto: Bengan Zettergren
Anslutningstrafik gick i går i form
av gotlandsfärjan. Utställningspråmen
kommer att ligga vid Hornstulls strand.Under lördagen deltar även landshövding Marianne Samuelsson och kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius. De deltar bland annat i en matdiskussion.Gotlandsgänget med varor ska delta i första upplagan av Nordens största matmässa med namnen Smaklust. På mässan kommer besökarna att få en genomgång av vad Sverige kan ge i form av mat och mathantverk. Pråmen med gotlandsgott är en av många mässhändelser.Två grupper från Donnergymnasiet deltar i Smaklust.-Vi brukar försöka hänga på för att se hur sånt här går till. Det är en del av utbildningen, sade Anki Schandl. Eleverna går tredje året på dels hotell- och restaurangprogrammet och dels på livsmedelsprogrammet.-Vi ska, förutom att medverka ivår egen monter för skolan, också hjälpa till hos gotländska företagare i deras montrar, sade Oskar Hyllman. -Jag ska vara i Lövstamontern.Max Adsjö och Rickard Gustafsson assisterar hos Gute vingård, Tobias Borgström hos Krusmyntagården och Lars-Ove Sahlsten hos Eskelunds bröd. -I morgon ska jag hjälpa till att fixa den gotländska stranden ombord på pråmen, sade Tobias Borgström. I elegant kubb och rutig kavaj for gotländske projektledaren för Smaklust Peter Daun runt och pratade med tågresenärerna i Dalhem. Och detta var bara början på det stora matäventyret som slutar på söndag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!