"Gotland står alltid högt i kurs"
- Gotland ligger oss varmt om hjärtat. Vi ska försöka sälja tillbaka gotländskt kött om intresse finns, helt klart!Det säger Stockholms butikskötts vd Thomas Östlund.
Djuren slaktas av Swedish meats i Visby, delas i fyra bitar och skickas sedan till Stockholm, där köttet slutstyckas och paketeras till kund.
De Kravgodkända biffdjuren slaktades i tisdags, har kylts ner till transporttemperatur och lämnar Gotland i dag, torsdag.
- På fredag styckar vi och vakuumpackar, sedan ligger det för mörning i minst en vecka, säger Hans Schenk, försäljningsansvarig på Stockholms butikskött.
Köttfärsköttet, som inte möras, kan dock nå butiker redan i början av nästa vecka.
Oavsett om det gotländska Kravköttet säljs på fastlandet eller på Gotland, sker ingen frysning. Allt levereras färskt. Efterfrågan på gotländskt kött är stor i Stockholm, säger Hans Schenk.
- Gotland slår alltid!
Varför?
- Jag vet faktiskt inte. Det är något visst med Gotland. Som en renhet eller något. Det står alltid högt i kurs.
Vad det gotländska Kravköttet kommer att kosta i butik är oklart, säger Stockholms butikskötts vd Thomas Östlund.
- Vi har inte satt något färdigt pris. Det beror på hur det säljs, detaljstyckat eller färdigpackat för konsument. I dag finns alla möjligheter.
En vanliga variant är att butiken köper en "köttbox", med blandade delar motsvarande ett halvt djur.
På onsdagseftermiddagen fanns ingen gotländsk beställning av gotländskt Kravkött.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!