Gården som får kändisbesök

Nästa vecka besöker kändiskockarna Mathias Dahlgren och Fredrik Eriksson en gård på Gotland som kan få leverera ungris till Bocuse d'Or.

Mathias Dahlgren, kock och krögare.

Mathias Dahlgren, kock och krögare.

Foto: Ingvar Karmhed / Scanpix

Gotland2013-09-03 15:45

Svenskt kött anordnar en resa för gastronomer för att visa hur svenskt griskött produceras måndag 9 september. Det är Havor gård i Havdhem som föräras med det fina besöket.

Inbjudna är bland andra representanterna från Gastronomi Sverige Mathias Dahlgren som driver en krog i eget namn och sidorestaurangen Matbaren i Grand Hôtel i Stockhom, samt Fredrik Eriksson, krögare Långbro Värdshus.

Svenskt kött har ansökt om att svensk unggris från Gotland ska bli tävlingsråvara i den den prestigefyllda kocktävlingen EM i Bocuse d'Or i Stockholm 2014.

Mathias Dahlgren är en av Sveriges i särklass kändaste kockar och har bland annat vunnit just stora kock-VM, Bocuse d'Or, 1997. Han har också belönats med flera stjärnor i Guide Michelin för restaurangen Bon Lloc och de två han nu driver.

Innan gårdsbesöket kommer de även att besöka Visby slagteri och äta lunch på 50 kvadrat i Visby där krögaren Fredrik Malmstedt serverar unggris från Havor gård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om