Svenskt kött anordnar en resa för gastronomer för att visa hur svenskt griskött produceras måndag 9 september. Det är Havor gård i Havdhem som föräras med det fina besöket.
Inbjudna är bland andra representanterna från Gastronomi Sverige Mathias Dahlgren som driver en krog i eget namn och sidorestaurangen Matbaren i Grand Hôtel i Stockhom, samt Fredrik Eriksson, krögare Långbro Värdshus.
Svenskt kött har ansökt om att svensk unggris från Gotland ska bli tävlingsråvara i den den prestigefyllda kocktävlingen EM i Bocuse d'Or i Stockholm 2014.
Mathias Dahlgren är en av Sveriges i särklass kändaste kockar och har bland annat vunnit just stora kock-VM, Bocuse d'Or, 1997. Han har också belönats med flera stjärnor i Guide Michelin för restaurangen Bon Lloc och de två han nu driver.
Innan gårdsbesöket kommer de även att besöka Visby slagteri och äta lunch på 50 kvadrat i Visby där krögaren Fredrik Malmstedt serverar unggris från Havor gård.