- Det blir österrikisk husmanskost, säger krögaren, Reinhard Keinprecht.
Han kommer från Österrike men har bott på Gotland drygt tio år. Tidvis har han jobbat på restaurang och mellan det har han varit i byggbranschen.
Hammare och spik
Nu är det dags att ta fram hammare och spik igen.
- Jag försöker göra så mycket som möjligt själv, säger han som håller på att renovera som bäst.
Wisby Hof tar över gamla Effes lokaler precis innanför Kaiserport i Visby innerstad. Delar av lokalen har ringmuren som vägg.
- Jag håller på att bygga om allting. Restaurangen ska inredas i österrikisk stil med mycket trä. Det ska vara en rustikt men ändå inte för mycket furu-känsla. Ungefär som ett värdshus men lite modern stil, förklarar han.
Satsar på mat
Till en början satsar han på restaurangen.
- Vi får se vad gästerna vill ha. Det finns lokaler på övervåningen men jag vet inte ännu vad de ska användas till. Kanske får jag någon bra idé och kanske hyr jag ut den under Almedalsveckan, säger han som också funderar på en bar.
Söka alla tillstånd
Förutom att allt ska byggas klart, gäller det att få alla nödvändiga myndighetstillstånd.
- Polisen, brandkåren hälsoskyddsmyndigheterna ska säga sitt och så behövs det alkoholtillstånd.
Familjeföretag
Wisby Hof kommer att drivas mer eller mindre som ett familjeföretag.
- Åtminstone under sommaren ska mina två barn jobba i restaurangen.
Släkten kommer också att bidra, men på håll.
- Både min lillebror, storebror och syster jobbar i restauranger så dem har jag nytta av.
Sprit, vin och öl är viktigt men Reinhard Keinprecht tycker inte att det finns så mycket att välja på från Österrike.
- Jag kommer att beställa hemifrån och det blir ganska lätt eftersom jag kan kopiera mina syskons vin- och spritlistor.
Öppnar i maj
I maj öppnar Wisby Hof.
- Jag börjar med husmanskost men under sommaren kan det bli för tungt med österikisk meny så då blir det lite kyckling och sallader också.
Öpper året runt
Prisnivån hamnar någonstans mitt emellan billigt och dyrt.
- I Visby finns det billig mat som pizza och hamburgare och riktiga lyxmiddagar. Jag vill ligga mitt emellan och huvudrätten ska kosta mellan 130 och 200 kronor.
Restaurangen ska hållas öppen året runt.