Men nu behöver man inte sätta igång strejkorganisationen.
-Det är jätteskönt att det inte blir av, många blir oroliga av det och det hade varit tredje man som drabbats, säger Per Wretling, stationschef i Visby.
Ingen större oro
-I år har det varit hyggligt men förra året hade vi jättedåligt med bilar hela första kvartalet, och får man för många eftersläntrare så går det inte, än mindre om vi skulle drabbas av strejk, förklarar han.
Bilprovningen i Visby har fått en del frågor av dem som kommit för att besiktiga sina fordon, men någon anhopning av oroliga kunder har man inte mött, troligen har den långa helgen gjort sitt till.
Nu behöver alltså inga fordonsägare vara oroliga för att få körförbud på sina bilar, husvagnar eller motorcyklar inför sommaren.
Strejken är avblåst och det är business as usual på Bilprovningen.
Avtalet ger sammanlagt en löneökning på 10,2 procent och följer därmed i stort industriavtalet. Lönerna höjs med 3,2 procent i år, 2,6 procent 2008 och 2,9 procent 2009, skriver Almega i ett pressmeddelande.
"Det paket av samverkansgrupper för att hitta rätt löner lokalt, struktur på lönenivåerna och ökad flexibilitet för arbetstiden, gör avtalet acceptabelt", skriver Åsa Ramel, förbundsdirektör inom Almega, i en kommentar.
Avtalet gäller 5 000
Även inom Sif är man nöjda:
"Helt avgörande - och orsak till att vi nu skriver på ett avtal - är att vi kan vara säkra på att våra medlemmar nu har en chans att påverka sin löneutveckling", skriver Sifs förhandlingschef Lars-Bonny Ramstedt i en kommentar.
I avtalet ingår en lönerevisionsmodell, med regler om löneöversyn som garanterar ett påslag på minst 0,5 procent per år om man lokalt inte kommer överens om något annat, enligt Sif.
Avtalet gäller totalt 5000 medlemmar varav 1500 jobbar vid Bilprovningen i Sverige.