Flex-grannar ska kunna utvecklas trots köpcentrum

Kommer de industrier som ligger i närheten av före detta Flextronics att ha möjligheter att utvecklas trots planerna på köpcentrum i "Flex"?
Det undrar kommunfullmäktigeledamoten Håkan Onsjö (m) i interpellation till kommunstyrelsens ordförande Jan Lundgren.

Gotland2005-06-23 06:00
I svaret anser Jan Lundgren att det är särskilt viktigt att inte hota den industriella verksamhet som finns på området. Han ger också exempel på att förhandlingar inletts om Nimbus eventuella expansion på Gotlands Industrihus AB:s område.
Men planen för området måste ändras efter de 35 000 kvadratmeter stora lokalerna som Flextronics lämnade inte kan fyllas med nya industrier.
Jan Lundgren inser värdet av science­-centret Fenomenalen. Men inget anslag finns upptaget för den i nästa års budget eftersom framtida kostnad är okänd svarar han Britt Ronsten (mp) om det är nödvändigt att dra in anslaget på 900 000 kronor. Fenomenalen inryms i Länsmuseets lokaler och efter förhandlingar med museet skall kostnaden tas upp vid fullmäktiges novembermöte.

Kall bassäng
Curt Broberg (c) klagar över för låga temperaturer i rehab-bassängerna, bland annat vid Kilåkern i Slite. Temperaturen bör vara 34 grader men har flera gånger varit under 30. Han undrar vad tekniska förvaltningen kommer att göra åt det?
Tekniska nämndens ordförande Tommy Gardell svarar att utrustningen är omodern, men dimensionerad för att hålla 34 grader, att mycket vatten skvalpar ut och nytt måste fyllas på om mer än tio aktiva personer är där. Kontroller kommer att göras så att bassängerna verkligen håller rätt temperatur.
Elias Özyurt-Eldenblom (v) tar upp frågor kring jämställdhet och etnisk mångfald. Han undrar också om kommunen har organisation som inte diskriminerar på grund av kön, etisk tillhörighet, sexuell läggning och funktionsnedsättning.

Tillnyktringsenhet
Kommunalrådet Sonia Landin hänvisar till gällande lagar samt kommunens policy för jämställdhet och mångfald med mera. Hon tar också upp en rad åtgärder som genomförts bland annat att antalet oönskade deltider minskat liksom visstidsanställningar.
En rad frågor om tillnyktringsenhet på Gotland ställs av Eva Nypelius (c) till Åke Svensson och Björn Jansson. De hänvisar till att de två nämnderna som berörs har olika lagstiftningar men att arbetet fortsätter. Långsiktiga effekter skulle vara höjd vårdkvalité för den enskilde samt avlastning för enskilda enheter i vårdkedjan.
Björn Jansson framhåller att vinst­erna med en sådan enhet är stora ur mänsklig synvinkel samt att man på ett värdigt sätt kan bemöta enskilda människor och slippa belasta akutsjukvård och polisens arrestlokaler.
Men när enheten kan tas i drift är enligt Åke Svensson svårt att bedöma då det måste finnas pengar inom befintliga ramar. Björn Jansson anser det omöjligt att i dag trycka på startknappen då det tar cirka sex månader från beslut till start.
Men han anser att förutsättningarna är bätter nästa år för att få igång en sådan enhet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om