Endretränaren sjukskriven - han tar över

Sabina Wedberg är under en tid framöver sjukskriven. I stället tar Joakim Sjöstrand över rollen som Endres huvudtränare.

Sabina Wedberg är sjukskriven.

Sabina Wedberg är sjukskriven.

Foto: Mattias Karlsson/Arkiv

Gotland2019-11-11 09:41

Den tidigare spelaren Sabina Wedberg blev inför säsongen utsedd till ny tränare för Endre i Superligan Dam. A-lagets första kvinnliga huvudtränare någonsin. På måndagsmorgonen gick klubben ut med beskedet att Sabina Wedberg blivit sjukskriven. 

"Sabina kommer att vara sjukskriven från och med idag, men utgångspunkten är att hon ska återgå till uppdraget", skriver Endre i ett uttalande. 

Carin Sjöberg, ordförande i Endre, säger att det är flera saker som bidragit till att Sabina Wedberg är sjukskriven. 

– Det är kopplat till en helhetsbild. Alla förstår hur mycket tid ett sådant här uppdrag tar och vilket engagemang som krävs, samtidigt har man har ett annat jobb parallellt. Det är en helhet som gör att man kan komma i den här typen av situationer, säger hon. 

När kan Sabina vara tillbaka? 

– Vi tar en dag, en match och en vecka i taget. Det viktigaste nu är att Sabina får vila, vi ska skapa utrymme för det, säger Carin Sjöberg. 

Joakim Sjöstrand kommer tillsammans med den övriga ledarstaben tills vidare att leda A-laget. Endre har inlett säsongen svagt och parkerar för tillfället på en tionde plats i serien med sju inspelade poäng på åtta matcher.

– Det finns en del frustration kring hur det har gått. Vi diskuterar hur vi ska kunna stänga matcherna, för vi gör ändå väldigt många mål och har ofta ledningen. Vi är inte nöjda med det, säger Carin Sjöberg.

Hur ska det bli bättre? 

– Jag tror att alla förstår att det är en samlad insats som ska leda laget till ett bra resultat, även om man på pappret har många bra spelare. Det är mycket som ska stämma och vi ska fundera på hur det här kan bli ännu bättre, säger Carin Sjöberg. 

Joakim Sjöstrand kliver i Sabina Wedbergs frånvaro in som huvudtränare.
Joakim Sjöstrand kliver i Sabina Wedbergs frånvaro in som huvudtränare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!