Metoden och polisens nya regelverk väckte känslor redan när Rikspolisstyrelsen fattade beslutet för några månader sedan.
I och med det nya regelverket kan polisen alltså gå ut och efterlysa misstänkta brottslingar med bild, på sin egen hemsida.
- Det finns naturligtvis en rad kriterar kring det här. Publicering av bild på en misstänkt person ska ske undantagsvis och restriktivt, säger Dan Paulsen, informationschef hos polisen på Gotland.
Enligt Dan Paulsen är det mycket viktigt att man gör bedömningar från fall till fall. Ett av kriterierna är att brottet som en person misstänks för har ett minimistraff på sex månader och att personen anses farlig för allmänheten.
- Än så länge har vi inte haft behov av att publicera någon sådan här bild på Gotland. Men vi har givetvis diskuterat möjligheten, säger Dan Paulsen.
Under torsdagen kunde det nya regelverket för första gången ge utdelning för polisen.
För en vecka sedan beslutade sig nämligen polisen i Kronoberg för att publicera en bild på en man som var misstänkt för 88 bedrägerier. Mannen hade rymt från ett fängelse och på fri fot ska han ha begått brotten. Och under torsdagen greps den misstänkte storbedragaren i göteborgstrakten.
Enligt polisen i Kronoberg kunde mannen gripas tack vare att man tagit allmänheten till hjälp när man publicerade en bild på honom.
Dan Paulsen känner till fallet och säger att det är bra att man nu har riktlinjer att luta sig mot om det skulle bli aktuellt. Och han tror att det i vissa fall kan vara bra och avgörande för utredningen att ta allmänheten till hjälp.
Om polisen på Gotland skulle besluta sig för att lägga ut en bild på en misstänkt brottsling, får bilden bara visas på polisens egen hemsida.
Det ska alltså inte gå att kopiera bilden, så att den kan användas av andra än polisen.
Magnus Holmén, tillförordnad polismästare på Gotland, säger att bildpublicering kan tillämpas av polisen men är noga med att poängtera att det måste göras efter noggrant övervägande.
- Man måste tänka på att det även kan förstöra en utredning. Det finns flera olika parametrar i detta. Men ibland kan det naturligtvis vara bra att gå ut med viss information i en förundersökning, säger Magnus Holmén.