Efter tio års diskussioner...

Hälso- och sjukvårdsnämnden tog i går ett beslut som innebär att det blir lättare att rekrytera läkare till öronkliniken. Samtidigt som klinikens personal efter tio års diskuterande har fått ett klart besked från politikerna.
Carin Klintberg, medicinskt ansvarig på öron-näsa-hals-kliniken, har vädjat till både nämnden och sjukhusledningen om ett slut på diskuterande om att ta bort öronjouren.

Gotland2005-02-08 06:00
Nu har hon fått ett klart besked. Jouren behålls och man hoppas nu från hälso- och sjukvårdsnämndens sida att den tredje läkartjänsten snart blir besatt. I dag är endast två av tjänsterna besatta. Hittills har man, förutom under december, lyckats klara jourverksamheten med hjälp av vikarier. Att det har funnits ett frågetecken kring jourens framtid har gjort det svårt att rekrytera fasta läkare

Systemet följs upp.
Nu ska husläkarsystemet på Gotland följas upp och utvärderas. Det är konsultföretaget Inregia som har fått jobbet och en slutrapport ska vara klar i maj. Det förvaltningen vill ha svar på är om systemet fungerar. Om nuvarande modell understödjer utveckling av medicinsk kvalitet och/eller hälsoutfallet.
Konsultföretaget ska besöka vårdcentraler för att göra så kallade gruppintervjuer. Även befolkningen kommer att bjudas in till samtal uppdelat på norra och södra Gotland samt Visby med omnejd.
Nämnden antog i går ett upphandlingsunderlag för anlitande av privata sjukgymnaster. Upphandlingen syftar till att teckna ett ramavtal för rehabinsatser och omfattar en volym på 1,34 miljoner kronor årligen, inklusive patientavgifter. Avtalstiden är på två år med möjlighet till förlängning med ett år.
Nämnden antog också upphandlingsunderlag för psykoterapi för vuxna i privat regi. Det gäller vuxna med ett faktiskt behandlingsbehov och som är folkbokförda på Gotland. Avtal sak tecknas för cirka 1 600 behandlingstillfällen per år. Avtalstiden är två år med möjlighet att förlänga med ett år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om