Drömmen: Bygga ett nytt bageri

Conrad Tyrsén är en av Sveriges bästa konditorer.
Nu drömmer han om att bygga ett bullbageri – kanske på Gotland.

De nuvarande lokalerna på Lilla Essingen.

De nuvarande lokalerna på Lilla Essingen.

Foto: Pressbild

Gotland2013-11-09 12:35

Conrad Tyrsén är en av Sveriges absolut bästa konditorer. Han har blivit utsedd till Årets konditor, gjort desserten till kronprinsessans Victorias bröllop samt tagit fram desserten till en, snart två, Nobelmiddagar. Tillsammans med kollegan Ted Johansson skapade han Dessert & Choklad Stockholm som blivit en stor succé. Inom kort ska de bygga en ny butik, bredvid den gamla på Lilla Essingen.

– Vi ska slå ut lite väggar i den nya lokalen och bygga om. Det ska bli skitkul, säger Conrad Tyrsén.

Har ni planer på att expandera ytterligare?

– Det kommer vi säkert att göra. När vi får en lokal till, då hoppas vi kunna öppna några till butiker. Vi får se hur det blir.

Butiken sysselsätter i dag 13 personer – varav fem är gotlänningar. Conrad Tyrsén säger att han tycker det är roligt att så pass många från ön har sökt sig till hans butik.

– Jag har pratat med en jag känner från Piteå som har en fin restaurang i Stockholm. Det är lätt att man anställer folk från där man är. Gotlänningar är generellt trevliga och lätta att ha att göra med, säger Conrad Tyrsén.

Förutom drömmen om nya butiker i Stockholm har ägarduon ytterligare en stor och relativt oväntad dröm. De har kollat av läget och flera personer har hört av sig till dem när de öppet har diskuterat planerna.

– På något sätt vill vi göra något annorlunda. Vi har lite tankar på att göra något som är långtifrån det som vi sysslar med nu och kunna nå ut till en bred publik, säger Conrad Tyrsén.

Det man drömmer är nämligen att öppna en bullfabrik – någonstans i Sverige och kanske på Gotland.

– Vi vill göra en riktigt stor bullfabrik och kunna nå ut till hela Sverige. Det är våra drömmar och det är folk som kontaktat oss kan hjälpa till med det, säger Conrad Tyrsén.

    – Det ska vara lite fabriksaktigt och vara ute på landsbygden. 

Jag tänker direkt på de gamla bagerilokalerna i Tingstäde.

– Det har jag också gjort. Det är mycket folk på landsbygden som vill ha jobb. Vi tror på att bygga upp en känsla som på "Google-kontoret". Man ska ha en bra känsla varje dag och man ska vara stolt att gå till jobbet och göra sina bullar. Då hoppas vi kunna få behålla de anställda länge, säger Conrad Tyrsén.

Hur långt fram i tiden skulle det kunna vara?  

– Vi har rätt mycket planer nu. Till våren kanske vi ska börja titta på lokalen, det kan vara tio år fram i tiden. Eller tidigare, drömmen är att nå ut till en stor publik. Det ska inte kosta skjortan att köpa en god kanelbulle, utan få en bra kanelbulle av absolut högsta kvalité för 15 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om