"Det var rätt att stänga Brinken"

Brinkens ägare har överklagat miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut om att restaurangen ska hållas stängd, men beslutet står fast.
I går beslutade länsrätten att kommunen har fog för att förbjuda hantering av livsmedel i restaurangen.

Gotland2007-01-05 06:00
Vid en inspektion på restaurang Brinken i mitten av december fann miljö- och hälsoskyddskontorets inspektör stora brister i rengöringen och hanteringen av maten, man fann också brister i lokalernas utformning. Bristerna var så många och så allvarliga att miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutade att restaurangen omedelbart måste stängas.
Brinkens ägare anser att beslutet om att restaurangen inte får hantera livsmedel ska upphävas och har krävt att beslutet ska upphävas. Först till länsstyrelsen, som ställde sig bakom miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut, sedan till länsrätten som gör samma bedömning.

Förslag
Länsrätten, som prövade frågan i går, skriver i sin dom att mot bakgrund av vad som antecknats i inspektionsrapporten fanns det fog att utfärda förbud så som skett.
Innehavarens juridiska ombud uppgav i gårdagens GA att man så fort som möjligt kommer att ge förslag på hur bristerna på restaurangen ska åtgärdas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om