Delikatesser och bistro på Bolaget

Gotland2006-06-17 06:00
På tisdag öppnar Bolaget, i systembolagets gamla lokaler vid Stora Torget.
Bakom projektet står Eva Toivonen, Johan Strömberg och "Henke" Fredmark, som tillsammans kommer att driva restaurang och delikatessbutik där.
- Restaurangen kommer både till miljö och matsedel påminna lite om fransk bistro. Vi försöker att arbeta med gotländska råvaror och produkter, säger Eva Toivonen.
Samma koncept gäller för delikatessbutiken, där det kommer att finnas ostar, charkuterier, grönsaker, ätbara blommor, bröd, marmelader, olja, vinäger och till viss del säsongsbetonade produkter, till försäljning.
- I första hand har vi gotländskt, men sen måste vi ju bredda sortimentet, säger Eva Toivonen.
Men det blir mer än mat och dryck på Bolaget. Eva Toivonen flyttar dit sin butik Fröken Evel, Formtorget kommer att sälja huvudsakligen gotländskt hantverk, konsthantverk och formgivning och Helko inriktar sig på ekomöbler. Konstnären Sanny Laurin kommer att ha butik och utställningslokal tillsammans med Burgsviks stenfabrik och fotografen Roland Hejdström kommer att ha arbetsrum samt ett litet galleri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om