De skördade framgångar i kocktävling

Tre ungdomar på restaurang- och bageriprogrammet på Wisbygymnasiet kom tvåa i tävlingen Ekokockar.

Penda Thomasson, Carl Johansson och Fabian Olli Johansson tog en andraplats i tävlingen för unga ekokockar.

Penda Thomasson, Carl Johansson och Fabian Olli Johansson tog en andraplats i tävlingen för unga ekokockar.

Foto: Staffan Ek

Gotland2014-09-10 08:54

Stolte läraren Staffan Ek hör av sig till Helagotland.se och berättar.

– Penda Thomsson, Carl Johansson och Fabian Olli Johansson har utvecklats jättemycket. De har lagt ned mycket mycket tid på det här.

Tävlingen arrangerades av bland andra Svenska kockars förening och organisationen Krav och efter diverse delfinaler knep de gotländska ungdomarna andraplatsen. Uppgiften var att servera en meny med enbart ekologiska råvaror.

– De tillagade höna och använde alla delar. Till det serverade de svartrotspuré med rostad vitlök. Desserten bestod av päron i sockerlag med ingefära och chili och kanderade nötter.

De tre tävlande går tredje året på gymnasiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om