Det är Claes Johansson, Fredrik Ekman och deras familjer som öppnar bageri och kafé i Wisby segelsällskaps gamla klubbstuga. Planen är att baka surdegsbröd i stenugn på franskt traditionellt sätt. Tanken är att öppna till midsommar och sedan ha öppet helger året runt.
I första hand är det bröd och kaffe som kommer att serveras, men Claes Johansson berättar för GT att det så småningom även kan bli tal om stenugnspizza och smårätter. Så långt som möjligt ska gotländska råvaror användas och även personalen ska vara från Gotland. Sex till åtta anställda räknar Claes Johansson med att bageriet kommer att behöva.
Claes Johansson har en bakgrund inom restaurangbranschen och flyttade från Stockholm till Brissund för fyra år sedan med sin familj. Han har åkt förbi Seglarstugan många gånger och frågade till slut ägaren Joachim Kuylenstierna om han kunde få starta ett bageri i byggnaden som stått tom i över tio år.
Fredrik Ekman är en av de tidigare delägarna i Gateau med flera bageributiker i Stockholm och Malmö.