Därför tar Själsö bageri paus

Själsö bageri har valt att stänga all sin verksamhet under våren. "Det är av ekonomiska skäl".

Cleas Johansson, delägare av Själsö bageri.

Cleas Johansson, delägare av Själsö bageri.

Foto: Tommy Söderlund

Gotland2015-01-26 11:23

I somras öppnade Själsö bageri i Wisby segelsällskaps gamla klubbstuga i Själsö. Målet var att ha öppet året runt på helgerna, men nu väljer man att ta en paus och stänga hela verksamheten fram tills i vår. Det betyder att bageriet, den tillfälliga butiken vid Stora torget samt brödbilarna kommer att hålla stängt.

– Det är av ekonomiska skäl vi tar det här beslutet. Det känns jättetråkigt, men det blir helt enkelt för dyrt att driva det just nu. Sommaren och en del av hösten gick jättebra, men sedan sjunker det ihop efter november. Det här var vårt första år, och vi visste inte riktigt hur Gotland fungerar på vintern, säger delägaren Claes Johansson.

Han säger att målet fortfarande är att kunna ha öppet året runt i framtiden, men att man kanske får fundera över hur man ska få det att gå ihop.

– Vi får sätta oss ner och tänka på det nu under vintern och våren. Vi skulle ju verkligen vilja ha öppet om det gick, men man kanske får omorganisera eller göra det i mindre skala i framtiden.

Vad har ni fått för reaktioner på att ni nu stänger verksamheten för några månader?

– Det är många som sagt att de tycker det är jättetråkigt. Vi är så glada över det mottagande som vi fått och jag vill verkligen tacka alla gotlänningar. Det har varit fantastiskt kul och vi hoppas kunna driva det här på årsbasis i framtiden.

När öppnar ni igen till våren då?

– Det är inte helt bestämt än. Från omkring den 1 juni kommer vi att ha öppet varje dag med både bageriet och bilarna, men det är möjligt att vi öppnar till viss del redan i april eller maj. Vi är väldigt hungriga på att det ska bli vår igen, då blir det fullt ös med både bageriet och bilarna. Vi planerar även för lite kvällar och sådär, så vi hoppas att det blir väldigt roligt i sommar, säger Claes Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om