Därför slängs mindre mat i skolorna

Det slängs mindre mat i regionens skolmatsalar, men svinnet är fortfarande ett stort problem, skriver GT.

Cia Hellström. förstekock i Säveområdets matsal. Här är det köttfärssåsen som är på väg att bli färdig.

Cia Hellström. förstekock i Säveområdets matsal. Här är det köttfärssåsen som är på väg att bli färdig.

Foto: Petra Jonsson

Gotland2014-02-05 06:15

I höstas rapporterde GT om matsvinnet i de gotländska skolorna. Nu skriver tidningen om att det gjorts en del för att minska mängden kasserad mat. Elevernas medvetenhet har ökat, uppger skolköken till GT.

Cia Hellström, förstekock på Säveskolan, berättar att eleverna kan lämna synpunkter på dagens skolmat på en tavla i matsalen. All slängd mat vägs också noggrant för att kontrollera svinnet.

Rätter som inte uppskattas kan bytas ut och på så sätt minskas svinnet.

Att mer mat lagas på plats och att skolorna blivit bättre på att meddela antalet frånvarande elever bidrar också till minskat svinn.

Läs hela nyheten i GT:s e-tidning>>

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om