Destination Gotland har under de senaste åren fått kritik för att maten ombord på färjorna varit dålig. För några år sedan inledde man därför ett samarbete med kostexperten Ulrika Davidsson för att förbättra menyn. Nu har bolaget tagit nästa steg och gjort om utbudet mer radikalt.
– Vi har lyssnat på den kritik som våra gäster har framfört, säger Niki Jäghammar som är ombordsservice på Destination Gotland.
Från och med förra veckan har restaurangen bytt utseende och maten tillagas på ett annorlunda sätt. Dessutom kommer menyn att bytas ut varje månad.
– Vi kommer i så stor utsträckning som möjligt ha ett samarbete med gotländska producenter. Det är en fråga som vi kollar på varje gång vi byter meny, säger Niki Jäghammar.
– Nu tillagas maten på ett mer kärleksfullt sätt och vi arbetar annorlunda i köket. Annars har vi inte gjort några förändringar där.
All kött och kyckling är enbart från gotländska eller svenska gårdar. Niki Jäghammar säger att det inte kommer att vara något utländskt kött eller kyckling i Destination Gotlands utbud.
– Vår omvärld har blivit allt mer uppmärksam på vad man stoppar i sig. Då lyssnar vi på det, säger Niki Jäghammar.
Pyttipanna har dock länge varit en klassisker under resan till och från fastlandet. Efter omgörningen i menyn är maträtten borta.
– Hittills har vi fått in ett klagomål på att pyttipannan är borta. Men vi tar gärna emot ytterligare synpunkter på det vi gjort med menyn, säger Niki Jäghammar.