Butikschef lovar bra kött

GT har pratat med Paul Dino Larsson, chef för Ica Maxi i Visby. I Stockholm har fyra Ica Maxi-butiker lurat sina kunder genom att flytta fram bäst-före-datumet på köttfärsen.

Foto: Fotograf saknas!

Gotland2007-12-06 04:00
Hur ska vi veta att vi inte blir lurade i Visby?
-De butikerna har malt sin egen köttfärs. Då märker de också köttet. Det gör aldrig vi. Vårt kött är kpk-märkt, det vill säga Konsumentpackat kött från vår leverantör Hilton Food Group i Västerås. De packas i syrefri miljö och Ica-etiketten garanterar att köttet är färskt. Vi packar alltså aldrig själva köttet. Sedan plockar vi förstås bort kött vars datum gått ut, vi tar svinnet, självklart!
Hur påverkas du av Uppdrag Gransknings avslöjande i går om Ica Maxi-butikerna?
-Det är förstås jättetråkigt. Jag vill inte förknippas med det TV-programmet! Men varje butik är unik och vi här i Visby följer alla branschens och livsmedellagstiftningens krav. I dag (läs i går) gick vi, hela personal-en, återigen igenom alla våra kontrollprogram, som Anticimex sköter, och den dokumentation vi använder för att säkra kvaliteten. Jag anar att vi kommer att få just sådana här frågor av kunderna i morgon (läs i dag).
Vad säger du till dem i dag?
-Att jag är stolt och glad över att vi här i Visby kan erbjuda kpk-varor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om