Bronsplats för bröderna

Gotlänningarna kom på tredje plats av 140 tävlande i årets riksfinal av Gastronomiska matverk.

Alla vinnare på scenen under prisceremonin av riksfinalen i Matverk 2014. Förutom ära, blommor och genuina presenter, delades totalt 150 000 kronor ut i produktutvecklingsbidrag. Guldvinnarna som står närmast hedersordförande Mathias Dahlgren närmast i bild, strålade över segern.

Alla vinnare på scenen under prisceremonin av riksfinalen i Matverk 2014. Förutom ära, blommor och genuina presenter, delades totalt 150 000 kronor ut i produktutvecklingsbidrag. Guldvinnarna som står närmast hedersordförande Mathias Dahlgren närmast i bild, strålade över segern.

Foto: Bianca Brandon-Cox

Gotland2014-01-29 08:56

Bröderna Dan och Pär Wikström, tillsammans med Kjell Nilsson på Graute gård, vann regionfinalen med sina lammköttbullar. Bröderna Wikström tog sig till finalen för andra året i rad och var mycket nöjda över en bronsplats.

– Förra året kom delad vi delad fyra, nu var det en ära att kliva upp på pallen. Men nästa år siktar vi ännu högre, säger Pär Wikström i ett pressmeddelande.

Bronsmotiveringen till Gotländska lammköttbullar:

"Ett mycket proffsigt koncept. En välgjord premiumprodukt har skapats av en råvara med urstark regional koppling. Kul att någon försöker höja kvalitén på vår vardagsmat och lyckas med en produkt som vi alla har en relation till. Precis lagom stora, handformade, offensivt kryddade och väldoftande."

Förutom är ära, blommor och presenter belönas bronsvinnarna med 25 000 krononor till produktutveckling.

Guldet togs hem av produkten Gettergod Gelato Cajeta från Dalsland.och belönades med 75 000 kronor. Laget består av Marie Sedin (förädlare, Gettergoda Mejeriprodukter), Carina Andersson (förädlare, DalsSpira mejeri) och Elisabet Forsdahl (mjölkproducent, Näsbön).

På andra plats kom Lambetta från Hälsingland som belönades med 50 000 kronor. De tävlande var Elisabeth Thorén, Lotta Wallberg och Hans-Erik Holmqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om