De har varit på auktion. Idag var det nämligen dags för allt inre lösöre att auktioneras ut från den anrika restaurangen.
- Oj, här går det undan, säger en av köparna och fokuserar mer på auktionist Elof Hansson.
För här gäller det att hänga med i svängarna. Elof Hansson klubbar Brinkens historia i ett högt men vant tempo.
Lite vid sidan av folkhopen som mest består av restaurangfolk går Brinkens ägare familjen Sandström runt och pratar med sina forna kunder. Och visst känns det sorgligt och vemodigt, men samtidigt en lättnad att den här dagen äntligen kommit.
- Vi har haft så mycket att göra så vi har knappt hunnit tänka efter. Men visst känns det vemodigt, säger Jacob Sandström som drivit restaurangen tillsammans med sin far Christer Sandström.
Christers Sandströms fru Birgitta ser dämpad ut och håller med:
- Jag har lagt undan en del minnessaker till barnbarnen. Det är ju här vi har firat familjens högtidsstunder. Både i glädje och sorg.
Men den kultförklarade menytavlan kommer att säljas.
- Ja får vi rätt pris säljer vi den, jag hoppas verkligen att den kommer till nytta igen, säger Jacob Sandström.
Kenneth Lorentzon har varit stamgäst på Brinken länge. Han räknar på fingrarna att det faktiskt rör sig om mer än 40 år.
- Jag har alltid suttit där, säger han och nickar bort mot ett bord i den bortre delen av lokalen
Kenneth Lorentzon har inte handlat något på auktionen. Han står mest och snackar med sina kompisar Stefan Johansson från Visby och Stefan Gahnström från Visby. De står och lattjar lite framför den berömda menytavlan, och provtrycker en sista gång.
- Jag tog alltid bräckt skinka. Två gånger i veckan under alla år, säger Kenneth Lorentzon.