Barlingbo tar över

Nu är det Barlingbos tur att bära gårdskorset under ett år. Förra året var det Fole som var Årets socken. På lördagen lämnades stafettpinnen över.

ÖVERLÄMNING. Gårdskorset är inte tungt att bära för Barlingbo och Lasse Kellström. Han tog emot det av Lars-Göran Nyberg från Lokrume Rödakorskrets, som en gång tog inititativet till Årets socken.

ÖVERLÄMNING. Gårdskorset är inte tungt att bära för Barlingbo och Lasse Kellström. Han tog emot det av Lars-Göran Nyberg från Lokrume Rödakorskrets, som en gång tog inititativet till Årets socken.

Foto: Petra Jonsson

Gotland2010-01-25 04:00
- Vi ska vara värd för primörpremiären, hålla öppet hus, ha varpatävling och en polisongtävling, lovade ordföranden i Barlingbo sockenförening, Lasse Kellström när han tog över efter Fole.

Man ur huse
Mycket ska hända under året och inledningen blev en samling på Stafva gårdsmejeri.
En stor del av socknens befolkning hade samlats där för att vara med när gårdskorset överlämnades av Peder Fohlin från Fole. En ljusstake gjord av Christer Karlström ingick som en gåva från den gamla till den nya Årets socken.

Den tjugonde i raden
- Att bli årets socken är nästan lika roligt som att slå Dalhem i fotboll, sa Lasse Kellström, som var glad.
Lars-Göran Nyberg från Lokrume Rödakors-krets, berättade att Barlingbo blir den 20:e Årets socken.

Sporra eldsjälarna
- Det är viktigt att sporra eldsjälarna i socknen, se till att det händer saker, uppmanade han församlingen.
Gårdsmejeriets stora samlingslokal var fylld av folk och värden Patrik von Corswant fick uppmana besökarna att inte uppehålla sig vid bordet längre än nödvändigt.
- Det var många som behöver en sittplats när det var dags att äta smörgåstårtan. Lämna plats så alla får sitta och äta, sa han och avslöjade att det var minst 150 personer i lokalen och att han bara hade sittplats för hundra.
Dagen fortsatte med en rundvandring i mejeriet, några bjöd på underhållning och folk fick en möjlighet att träffas och ta hand om varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om