En mataffär på Gotland kritiseras på många punkter av miljö- och hälsoskyddsnämnden.
Det var i julas som regionens livsmedelsinspektörer upptäckte fel och brister när man gjorde en inspektion i mataffären.
Och det var flera brister som upptäcktes.
Bland annat hittade man avföring från möss i det rum där man förbereder deg. Där hittade man även hål ut mot ytterväggen. Just hål där skadedjur kan ta sig och ut i lokalerna hittade man på flera ställen i affären.
Inspektörerna tycker också att underhållet inte är bra i det rum där man styckar och förpackar kött.
Dessutom fanns det mat som hade gått ut, bäst före datum var passerat, och som stod lagrat i frysrummet. Sådan mat ska slängas direkt.
Inspektörerna klagade också på säker hantering, lagring och transport. Dessutom såg man att köttkvarnen och köttsågen inte rengjorde utan var skitiga. Över huvudtaget fick städningen av lokalerna underkänt.
Nu har mataffären en tid på sig att rätta till alla brister, annars gör man sig skyldig till brott mot livsmedelslagen.