Anicka Larsson

Foto: Söderlund Tommy

Gotland2007-10-09 04:00
...gotländskan som ställer på fredag upp i Konditor-SM i Stockholm. Vad ska du tävla med?
-Temat är sagobröllop och vi ska göra en dessert plus en bröllopstårta för 50 personer samt en liten morgongåva i form av en ask av ätbart material.
Vad kan det vara?
- Till exempel choklad eller socker. Så ska jag göra två praliner i asken. Sju timmar har vi på oss totalt. Men asken får vi göra i förväg, den kan ta flera veckor.
Hur lång tid tar det att göra en pralin?
-Det tar tre dagar. Först gör man chokladskalet i en gjuten form av plexiglas. Sedan ska tryffeln kokas och svalna till rätt temperatur innan den hälls i formen och får stå en dag, så det bildas ett skinn. Därefter gör jag chokladlocket som måste ha tid på sig att stelna.
Din egen favorit?
-Det är nog choklad smaksatt med passionsfrukt och hallon.
Vet du något om dina medtävlare?
-En av de sex är faktiskt Jessica Ragnarsson, som jag har ett företag tillsammans med, Handgjort Stockholm.
Men kan ni hålla hemligt vad ni ska tävla med då?
-Nej, det går ju inte.
Hur blev ni uttagna till finalen?
-Vi skickade in varsitt recept plus ett foto på en dessert och ur alla anmälningar valdes sex finalister ut.
Vad gör ert företag?
-Vi har en chokladverkstad där vi mest arbetar med choklad, vi gör praliner, desserter och bröllopstårtor. Vi håller till i Fruängen där vi också har en butik. Men återförsäljare har vi också inne i Stockholm.
Du började din karriär som konditor i Redners bageri i Hemse. Har du någonson funderat på att öppna chokladbutik på ön?
-Jag är ofta på Gotland, där finns pappa och mina systrar. Och visst har jag tänkt tanken att öppna något, vi får ser längre fram, nu har jag fullt upp med jobb här.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om