"Alla kommer inte gå i Gotlandstrafiken"

Om några månader levereras sannolikt det nya fartyget M/S Thejlvar till Destination Gotland. Många frågar sig nu om något av DG:s fartyg kan komma att säljas.

Troligtvis kommer någon av Gotlandsfärjorna att försvinna i framtiden - men ännu är ingenting klart.

Troligtvis kommer någon av Gotlandsfärjorna att försvinna i framtiden - men ännu är ingenting klart.

Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Gotland2019-11-14 12:10

Destination Gotland är på väg att få den sista av de två färjor som de beställt från Kina. Runt årsskiftet ska M/S Thjelvar levereras från varvet – men då kommer hon att vara flera månader försenad utifrån planen som man hade från början. När det nya fartyget levereras har bolaget en flotta med två SF1650-fartyg, två SF1500-fartyg, två SF 700-fartyg och fraktfartyget M/S Gute. 

Ingen av de mindre färjorna finns med i den turlista som DG släppte i slutet av oktober. Destination Gotland hänvisade i samband med släppet av turlistan till att man ännu inte beslutat hur det skulle bli med trafiken till och från Västervik. Ett beslut i frågan väntas komma inom några månader. 

Flera ställde sig dock frågan om det inte är så att några av fartygen ska säljas? Vi kontaktade Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland, för att försöka reda ut frågan om eventuella fartygsaffärer: 

– Vi är mitt i en tonnageväxling i Gotlandstrafiken och har en stor fördel med att ha tillgång till en bra flotta, i och med att vi hade förseningar med både M/S Visborg och M/S Thjelvar, säger Håkan Johansson. 

Kommer något av era fartyg att säljas? 

– Vi har ingen information att delge i dagsläget. Vi tittar på flera olika alternativ när det gäller Destination Gotland. Alla färjor kommer inte gå i Gotlandstrafiken när M/S Thjelvar levererats, men vi tittar på olika möjligheter, säger Håkan Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!