Gotlandspotatis i finalmenyn på Årets kock

Frasig och smörkokt Amandine med ljummen kräm på King Edward och mjölkkokt vitlök. Odlad svamp, syrad lök, fänkål samt potatis ”papadum”, aromatiska örter och purjoaska. Lättrökt vaktelbröst och lever med lår bakat i kärnmjölk och glaserat med svart vitlök, aromatiska örter och citronsyrad buljong.

Frasig och smörkokt Amandine med ljummen kräm på King Edward och mjölkkokt vitlök. Odlad svamp, syrad lök, fänkål samt potatis ”papadum”, aromatiska örter och purjoaska. Lättrökt vaktelbröst och lever med lår bakat i kärnmjölk och glaserat med svart vitlök, aromatiska örter och citronsyrad buljong.

Foto: Per Erik Berglund

Fole2019-09-26 16:00

När tävlingen årets kock avgjordes 2019 stod gotländsk potatis på menyn. Vinnaren Martin Moses serverade vaktel tillsammans med Amandinepotatis från Ryftes i Fole.

– Jag valde Amandine för att jag vill ha en fast potatissort med textur och lite stärkelse, och sen tycker jag Amandine är en väldigt god potatis. Min tanke med rätten var att få in flera texturer på potatisen så att den verkligen var stjärnan, säger Martin Moses, Årets Kock 2019 i ett pressmeddelande.  

Erika Andersson från Ryftes Grönsaker uppskattar gotlandspotatisens exponering.

– Vi på Ryftes känner såklart stor stolthet i att produkter som är odlade här på Gotland, av oss och våra odlare, får vara en del av stora och innovativa tävlingar, säger Erika Andersson, Ryftes Grönsaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!