Fredagen den 23 mars kommer priset att delas ut i samband med en galakvÀll pÄ Wisby Strand. Under mÄndagen blev det officiellt vilka tre, eller i det hÀr fallet fyra, personer som kan komma att ta hem priset "à rets företagare" pÄ Gotland.
Göran och Margaretha Hoas, som tillsammans driver Lilla Bjers, Àr en av kandidaterna som kan ta hem priset.
ââDet Ă€r en spĂ€nnande saga genom att först köra odlingar, sedan restaurang och dĂ€refter fortsĂ€tta vĂ€xa. De har envisats med att köra sin linje och det Ă€r helt fantastiskt att se hur det har gĂ„tt. De vill verkligen vara företagare och man inspireras av att de gör det tillsammans. Det Ă€r mĂ„nga som uppskattar deras arbete, sĂ€ger Andreas Unger, ordförande för Företagarna pĂ„ Gotland.
Den andra kandidaten Àr Hanna Wiman, vd Strand hotel, som tagit över den gotlÀndska hotellkoncernen efter pappa Magnus Wiman.
ââDet Ă€r ett generationsskifte som har genomförts och det Ă€r hon som nu tagit över stafettpinnen. Det Ă€r hela familjen som stĂ„r bakom henne, men det Ă€r Ă€ndĂ„ hon som har ansvaret för hur det utvecklas och hur bolaget vĂ€xer. De har etablerat en restaurang som inte funnits dĂ€r tidigare och sedan Ă€r hon ihop med Henrik Ringbom (BRS Networks) som vann priset i fjol. Det har inget med saken i sig att göra, men det Ă€r hĂ€ftigt att det finns tvĂ„ sĂ„ driftiga personer i samma familj. Men hon Ă€r nominerad för det hon gör pĂ„ hotellet och deras arbete. De har gjort det vĂ€ldigt bra och visat upp bra siffror, sĂ€ger Andreas Unger.
Den tredje kandidaten Àr HÄkan Jakobsson, Àgare av Eskelunds hembageri.
ââDet Ă€r en person som gjort fantastiska saker med sitt företagande. Han har vĂ„gat lĂ€mna de stora avtalen för att odla sitt eget varumĂ€rke. Han har verkligen fĂ„tt fundera pĂ„ sin egen verksamhet och kĂ€rnan i det, vad han göra för att komma till nĂ€sta nivĂ„ och överleva. HĂ„kan Ă€r vĂ€l den som har det tuffast av de tre kandidaterna. Han har hand om ett industriföretag pĂ„ Gotland som verkar i bageribranschen och har fĂ€rskvaror. Det Ă€r svĂ„rt att transportera sĂ„ lĂ„ngt, men har Ă€ndĂ„ vĂ„gat satsa pĂ„ egna produkter och varumĂ€rket. De har tagit nya marknader pĂ„ fastlandet och vi ska vara stolta över att vi har ett bageri med sĂ„ hög kvalitĂ© pĂ„ Gotland, sĂ€ger Andreas Unger.
ââDet gemensamma för alla tre nominerade Ă€r att de alla bidrar och stimulerar andra företag pĂ„ ön.