Här ska öns första trampolinhall öppna

Anki Boman driver projektet med att öppna en trampolinhall, för att det ska bli verklighet behöver hon 1 000 personer som hjälper till.

Anki Boman hoppas att kunna öppna trampolinhallen till mellandagarna och sedan ha öppet varje helg och två kvällar i veckodagarna.

Anki Boman hoppas att kunna öppna trampolinhallen till mellandagarna och sedan ha öppet varje helg och två kvällar i veckodagarna.

Foto: Henrik Radhe/Privat

Fårösund2019-11-25 15:07

Det är två år sedan som Anki Boman först fick tanken på att öppna en trampolinhall i Fårösund. Hon har haft ögonen på en mobil trampolinpark i Stockholmsområdet som periodvis varit utan hem. 

Planen var att öppna trampolinhallen i början av 2018, något som inte blev verklighet då. 

– Det är ett stort projekt att transportera en trampolinpark från fastlandet. Vi har stött och blött, försökt med föreningar och sökt bidrag för detta, men fick aldrig ihop det då, säger Anki Boman. 

Anki ville inte ge upp sin idé och nu blir projektet istället en del av Bunge vandrarhem, företaget hon driver tillsammans med sin man. De har fått hyra den 700 kvadratmeter stora Pjäshallen på gamla KA3-området i sex månader till en början. Nu är de i full gång att samla in en startbudget.

– Vi behöver 1 000 personer som kan hjälpa oss starta. Vi erbjuder dem fem tillfällen med obegränsad tid i parken för 500 kronor. Om vi inte fått igång verksamheten den 15 februari så betalas pengarna tillbaka, säger hon. 

Det har visat sig finnas ett stort intresse för trampolinhallen, många har hört av sig och vill hjälpa till. 

– Det finns en stor välvilja i bygderna. 

Varför vill du satsa på en trampolinpark i Fårösund? 

– Det första våra barn vill göra när vi åker till fastlandet är att åka till en trampolinhall, det finns ett stort intresse för det på ön. Vi kommer ha ett litet fik också, och jag hoppas att det här kan bli en mötesplats för våra unga, säger Anki Boman.

Åtta trampoliner som ser ut som på bilden kommer finnas i trampolinhallen i Fårösund.
Åtta trampoliner som ser ut som på bilden kommer finnas i trampolinhallen i Fårösund.
Karta: Kustparken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!