Jonny Warg och Patrik von Corswant är grundarna bakom Gotlands nya mejeri AB. Tanken är att förse de gotländska handlarna med lokalproducerad mjölk, grädde, smör och yoghurt.
– Vi har under fyra, fem års tid satsat 12-15 miljoner i det här, vi saknar ungefär fem miljoner för att bli klara, säger Jonny Warg, delägare i Gotlands ny mejeri AB.
Tanken är att de första leveranserna ska gå ut i butik i slutet av året, men först måste bolaget få in mer kapital för att få igång verksamheten. Inom två månader hoppas grundarna knyta tillräckligt många delägare till bolaget för att komma igång. Sommaren 2016 räknar man att produktionen är i full gång.
– Lantbrukarna lider av ett lågt mjölkpris. Vi vill ta in fyra, fem lantbrukare som vi kan erbjuda en högre och stabilare betalning, säger Jonny Warg.
Grundarna tror också att kunderna är villiga att betala mer för mjölk som de vet kommer från gotländska mjölkkor.
I mejeriet på Stafva gård finns redan ett antal hyresgäster: Stafva Gårdsmejeri, Gute Glass, Wikströms Chark, Barlingbo Bryggeri, Halfvede Musteri, Gute Lemonade och Niko Caspers.
Fotnot: Texten är korrigerad, det är Jonny Warg och Patrik von Corswant som är grundare till företaget och inga andra.