Det har varit full rulle sedan starten i april. Hamnarbetet i Klintehamn har hållit Daniel Ringqvist sysselsatt, och just när vi talas vid över telefon så sitter han i bilen på väg mot ett längre uppdrag på fastlandet.
Daniel Ringqvist är 33 år gammal och testade dykning första gången för 10 år sedan - och avskydde det.
- Det var bara obehagligt. Jag fick nästan panik av att vara under vatten.
Men några år senare under en resa till Thailand bestämde han sig ändå för att ta sportdykarcertifikat. Ett vanligt Padi open water, och direkt efter det - advanced open water.
Tidigare hade han sysslat med lite allt möjligt, men kände att det här med dykning nog var hans grej. Dock inte sportdykning. Istället letade han upp en anläggningsdykarutbildning i Norge, och innan utbildningen ens var klar så hade han fått sitt första jobb.
- Det gäller att vara lite av en allkonstnär, men för det mesta är det som att jobba som snickare på ett vanligt bygge, fast under vatten.
Daniel Ringqvist kommer ifrån Norrköping men bor sedan några år tillbaka på Gotland. Närmare bestämt i Fröjel. Det var hans kompis som tjatade hål i huvudet på honom tills han flyttade hit, vilket passade ganska bra eftersom Daniel ändå tröttnat på att bo i en resväska.
Projekten han jobbar med varierar i omfattning, men hittills har det funnits ganska mycket jobb på Gotland. Innan han startade eget i april var han anställd vid en gotländsk firma som anläggningsdykare, och har arbetat under vatten sedan han tog sitt yrkescertifikat 2008.
- Så här i efterhand borde jag kanske ha tagit reda på lite mer om hur man startar eget. Jag ansökte aldrig om något starta eget bidrag eller så, utan jag bara körde igång, säger han.
Ett aktiebolag dessutom, eftersom han tyckte att det verkade bra, och att gränsen mellan den privata och företagets ekonomi blev tydligare. Men han tar hjälp av en redovisningskonsult eftersom pappersarbetet annars lätt tar för mycket tid.
För det mesta jobbar han mellan en till åtta meter under ytan. Kaj-arbeten är vanliga, och han har även inspekterat skroven på Gotlandsfärjorna. Han andas luft och är kopplad med slang till ytan, så att han slipper tunga syrgastuber på ryggen. Hans dröm är dock att få göra lite djupare arbetsdyk, kanske på någon oljerigg djupt ned i havet. Sådana mättnadsdyk som det kallas - kräver annan syreblandning än den rena luft man annars andas och dyker med. För att slippa dekompression som är ett måste vid djupare och längre dyk - så slussas och bor dykarna i portabla tryckkammare för att ständigt befinna sig i sammat tryck som omgivningen på det specifika djupet, även om de faktiskt kommer upp till ytan efter att arbetsdagen är slut.
Det tycker han verkar häftigt. Men som han själv säger med glimten i ögat:
- Jag är kanske inte riktigt som alla andra.