I februari skrev Helagotland.se om Jonny Wargs och Patrik von Corswants planer på ett nytt mejeri på Stafva gård i Barlingbo, med namn Gotlands nya mejeri AB.
– Vi har under fyra, fem års tid satsat 12-15 miljoner i det här, vi saknar ungefär fem miljoner för att bli klara, sade Jonny Warg då.
Nu skriver ATL Lantbrukets Affärstidning att mejeriet kommer att bli verklighet. Det saknas dock fortfarande pengar till det önskade startkapitalet på fem miljoner kronor. Hur mycket pengar som saknas framgår inte, men Patrik von Corswant säger till tidningen att han har gott hopp om att gå i mål med startkapitalet och att mejeriet ska börja producera färskvaror i december.
Tanken med mejeriet var att förse de gotländska handlarna med lokalproducerad mjölk, grädde, smör och yoghurt, samt att handlarna själva skulle ha ekonomiska intressen i mejeriet. Det skulle i sin tur garantera en bra placering i butik för de lokala varorna, skriver ATL.
Helagotland.se har under lördagen varit i kontakt med både Patrik von Corswant och Jonny Warg. Båda var dock upptagna vid tillfället och bad oss återkomma på måndag. Jonny Warg bekräftade dock att arbetet med det nya mejeriet i allra högsta grad är levande, och att den nya styrelsen kommer att ha sitt första möte den 4 maj.
I mejeriet på Stafva gård finns redan ett antal hyresgäster: Stafva Gårdsmejeri, Gute Glass, Wikströms Chark, Barlingbo Bryggeri, Halfvede Musteri, Gute Lemonade och Niko Caspers.