– Jag är tacksam att få föra ett kulturarv vidare. Jag är jätteglad att få köpa det, säger han.
Restaurangen har drivits av Annelie och Anna Bengtsson, syster och systerdotter till krögaren Lars-Gunnar Lindqvist som hastigt avled i september 2014. Deras vilja har varit att Lindgården ska drivas vidare i samma anda som den drivits sedan Anna Bengtssons mormor och morfar startade den 1968. Detta har varit avgörande för att försäljningen skulle bli av.
Joachim Kuylenstierna förklarar att ingenting kommer att ändras i Lindgårdens verksamhet.
– Personalen blir kvar och menyn blir kvar. Allt kommer att bli som förut. Hade inte ni skrivit om det så hade ingen märkt någon skillnad.
Joachim Kuylenstierna är redan delägare i flera restauranger i bland annat Stockholm och Åre.
– Det här är ungefär som när vi köpte Tennstopet i Stockholm. Det är en stafettpinne man tar över, en tradition. Och tanken med Lindgården är att vi ska föra traditionen vidare för att kunna lämna över till nästa generation, så att de vet hur en köttbulle och en plankstek smakar.
Vilka som ska driva restaurangen är inte klart än, men Joachim Kuylenstierna räknar med att kunna meddela detta under nästa vecka.
– Det viktiga är att all personal blir kvar. Den som varit anställd längst har jobbat där i 41 år och det är viktigt att den personen är kvar för att föra traditionen vidare, så att alla stammisar känner sig välkomna. Sedan får vi försöka locka lite yngre människor och nytt klientel också, säger Joachim Kuylenstierna.