Crêperie & Logi har haft restaurang i det välkända huset Strykjärnet i innerstan i åtta år. Nu är det klart att bolaget kommer att expandera. Under onsdagen blev det officiellt att ägarna köpt gamla brandstationen i Åre. Målsättningen är att restaurangen ska ha året runt-öppet.
– Vi kommer att driva restaurangen i samma anda som vi gör i Visby. Lokalen är på 170 kvadratmeter och det ungefär lika stort som med balkongen i Visby, säger Ann-Sofie Selling.
Hon är tillsammans med Mattias Nordberg frontfigurerna bakom konceptetet. Totalt är det fem delägare till bolaget. De har under en längre tid letat efter potentiella lokaler för crêperier på fastlandet.
– Vi har alltid tänkt på att göra något på fastlandet. Den här lokalen dök upp och den passar oss väldigt bra, säger Ann-Sofie Selling.
– Jag tror att tanken är att vi ska öppna fler crêperier i framtiden, i till exempel Stockholm och Göteborg. Men nu får vi ta en sak i taget.
Målsättningen är att Crêperiet i Åre ska vara öppet till sportlovet.
– Det blir några veckors hårt jobb. Vi kommer att skicka upp lite folk och en restaurangchef. Sedan kommer jag och Mattias turas om att åka upp.