Den två dagar långa utbildningen är ett samarbete mellan flera myndigheter. För de krogar som har öppet efter klockan 01 är det ett krav att all serveringspersonal har genomfört och fått godkänt på kursen. Men det är inte bara de restauranger som är tvingade att genomgå kursen som väljer att delta.
– Det är roligt att de skickar så många, det visar att krögarna tycker att det här är viktigt, säger Therese Stenbeck, alkoholhandläggare på Region Gotland.
LÄS: Gotland har bra koll på spriten
Kursen brukar ges en gång per år, men i år har man kört den vid tre tillfällen för att intresset är så stort.
Deltagarna lära sig om alkohollagen, narkotika och konflikthantering. Man får också lära sig hur man bedömer hur berusad en person är, när det är dags att servera vatten istället för alkohol för att slippa slänga ut gäster på gatan.
– Om du ska leva länge måste du bygga på en bra produkt. Varje full gäst jagar hem fler skötsamma. Om man ska höja produkten så måste man ta smällarna, säger Jan Eriksson som föreläser om "alkohol på gott och ont".
Han har själv drivit nattklubb i 27 år och vet att det lönar sig lära sig säga nej till överförfriskade gäster. Hans tips är att chefer och personal måste arbeta fram en policy för hur man hanterar berusade gäster för att de inte ska bli så fulla att de måste avvisas, och att man hela tiden måste hålla koll på varje gästs berusningsnivå.
– Det är intressant att våldet har sjunkit på Gotland, trots senare öppettider. Det beror på att man tar berusningen på allvar, säger Jan Eriksson.
LÄS: Krogöppet till 03: Färre våldsbrott
I den pågående kursen deltar drygt 50 personer. Från H10 deltar två personer, trots att stället stänger som senaste klockan 21.
– Vi har inte den sortens gäster, men det känns bra med lite uppfriskning av kunskaperna. Det kan exempelvis vara bra att lära sig hur man känner igen en narkotikapåverkad person, säger Johanna Hoikkala Bertholdsson.