Gutebollarna rykande heta

Hos Gutebollen är ugnarna lika heta som bakverken.
– Kunde inte ha bakat mycket mer än vad vi gör nu, säger Peter Gudinge till Gotlands Tidningar.

Gutebollen


Får ej vidareutnyttjas utan tillstånd från upphovsman.
   Tillstånd ges dock i utsträckning enligt  
   lokalt UHR avtal för GotlandsMedia AB

Linda Berglund
tel. 0709 479080

Gutebollen Får ej vidareutnyttjas utan tillstånd från upphovsman. Tillstånd ges dock i utsträckning enligt lokalt UHR avtal för GotlandsMedia AB Linda Berglund tel. 0709 479080

Foto: Linda Berglund

Ekonomi, näringsliv & finans2013-10-05 08:36

Det är en hektisk period i bageriet sedan Stockholmarna fått smak för bakverken från Källunge.

– Vi har ganska stora kunder, så vi kör ut leveranser varje vecka, säger Peter Gudinge.

I dag säljs de på 30 olika platser i Mälardalen.

– I dag är vi så stora som vi kan bli. Om vi ska växa ytterligare så kan vi inte längre vara kvar i lokalerna här, och det vill man ju, säger Peter Gudinge.

Det främsta problemet för Gutebollen delar företaget med alla andra på ön.

– Färjefrågan. För min del handlar det om att kunna åka upp till Stockholm på morgonen, leverera varor och kanske hålla en demonstration i en butik. Därefter ska jag kunna åka hem.

Inga vinnare

På frågan om företagets möjligheter i framtiden blir svaret.

– Ett är säkert. Längst ut på den gotländska landsbygden finns inga vinnare.

>>Läs mer i GT:s e-tidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!