De tar över innerstadskrogen

Två ägare lämnar, en blir kvar och två nya kommer till.– Men vi fortsätter servera stekt strömming med potatismos, säger Malin Bergström.

Foto: Tommy Söderlund

Ekonomi, näringsliv & finans2014-10-09 15:20

Fiskrestaurangen Bakfickan har funnits vid Stora torget i Visby sedan 1994. Nu är det dags för ägarbyte. Delvis.

– Ja, jag blir kvar, jag tycker fortfarande att det här är väldigt roligt, säger Malin Bergström.

Det är Sara Andersson och Andreas Jenshammar som lämnar över och nya delägare blir istället gotländska kockarna Christoffer Forsgren och Gustaf Kristiansson.

– De har jobbat på Bakfickan till och från under de här åren så det känns roligt att de nu går in som ägare.

Enligt Malin Bergström kommer restaurangen inte att förändra konceptet något nämnvärt. Det fortfarande mycket fisk och skaldjur.

– Man kan ju alltid utvecklas och bli bättre men vi fortsätter servera stekt strömming med potatismos.

Liksom många övriga restauranger och serviceinrättningar har Bakfickan haft en kanonsommar.

– Ja, vi är absolut med i den vågen. Det har gått väldigt bra i sommar. Att det fortfarande funkar året runt är ju tack vare sommaren, säger Malin Bergström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!