Hovslagare slutade på 11 plats i VM

I helgen avgjorde tre klasser i VM i hovslageri. Gotlands representant i landslaget var Fredrik Strange som tävlade för första gången.

Fredrik Strange fokuserade under tävlingsmomenten.

Fredrik Strange fokuserade under tävlingsmomenten.

Foto: Privat

Djur2019-09-25 09:05

Fredrik Strange var väl förberedd när han representerade Sverige i engelska Stoneleigh i helgen. Resan var viktig för honom. 

– Jag kanske inte förstår det helt än, att jag plötsligt är med i landslaget och ska representera Sverige, sa Fredrik Strange till Gotlands Tidningar innan han reste i väg.  

På plats i England tävlade det svenska landslaget mot totalt 16 lag. Deltagarna tävlar i par även om deras resultat räknas samman med de övriga deltagarna i det svenska laget 

– Det gick både bra och dåligt kan man säga. Lördagen började med lite missöden och oflyt, vilket gjorde att det blev avdrag på poängen. I den andre klassen presterade vi dock betydligt bättre och hamnade på en sjätteplats. Poängen är inte ute än, men totalt sätt så hamnade vi på en 11:e plats, säger Fredrik Strange, Fredriks Hovslageri o Beslagsmide

Hästen har tävlingsdeltagarna inte med själva utan de tilldelas en okänd häst på plats. Något som kan försvåra momentet om man har otur. Det var dock inte där det gick fel. Det var små missar det handlade om.

– Vi gjorde inte bort oss, men vi gjorde några misstag och det kostade på när det gäller poängen. Man får inte göra små misstag helt enkelt på den här nivån. Det tar vi med oss till nästa tävling, säger Fredrik Strange. 

Trots resultatet är han nöjd och har fått mersmak. 

– Det var en häftig upplevelse att få vara med och tävla samt vara på plats. Vi fick ju möta så många skickliga människor, säger Fredrik Strange. 

Det svenska landslaget i hovslageri.
Det svenska landslaget i hovslageri.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!