För sjätte året i rad deltog gotländska gymnasieelever i serveringspersonalen under Nobelfesten. Hanna Lukowiesky och Sofia Adler, från Wisbygymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram, fick först visa upp sina serveringskunskaper under två banketter i Stadshuset för att kvalificera sig till Nobelfesten då drygt 1 350 gäster serverades. Flera hundra personer ingick i serveringspersonalen.
Sofia Adler blev tilldelad en plats i Vinservis två, även kallad vattenservisen.
– Det gick jättebra. Vattenservisen är inte precis jättesvårt. Jag serverade vatten och potatis från fat.
Var du nervös innan festen?
– Det är klart, det var lite skakis innan. Men när vi tränade i Blå hallen så fick vi servera mat och springa upp och ner för trapporna. Det är mycket svårare än vattenservisen, så när jag fick schemat på förmiddagen så kändes det ganska lugnt, säger Sofia Adler.
Att fått vara med på Nobelfesten är en stor sak.
– Det är ett häftigt tillfälle att få vara med på. Det är jättekul att ha gjort det, även om servering inte är det jag helst vill hålla på med.