Gotland sticker ut i statistiken i landet när det gäller ungdomar som missbrukar narkotika.
– På Minimaria, som möter ungdomar och unga vuxna, är cannabis den i särklass vanligaste orsaken till att man söker till mottagningen. Man kan också se att det gått ner i åldrarna, säger Eva Lindvall, samordnare på Minimaria på Gotland.
Under torsdagen var hon på plats under Nationella cannabisnätverkets konferens som i år hålls i Visby. Nätverket riktar sig till personer i hela landet som arbetar med särskilt fokus på cannabisproblematik.
Det är inte bara den som röker cannabis som påverkas utan även anhöriga. Därför har konferensen i år fokus på föräldrar och barn till cannabisrökare.
– Vi på Minimaria är stolta över familjearbetet. Familjeterapi syftar till att förbättra relationerna i familjen vilket ska leda till att cannabisrökningen minskar, Eva Lindvall.
Drygt 130 personer från hela landet var på plats under torsdagen.
– Det betyder allt att få mötas, speciellt när man är så isolerad som man är på en ö. Man får alltid en boost efteråt, säger Eva Lindvall.
Även Åsa Fagerlund och Marie Sjöberg från Alkohol- och drogrådgivningen var på plats för att berätta om en modell för barnsamtal som de använder här på Gotland.
– Många barn är berörda. Fyra barn i varje klass har föräldrar med missbruksproblematik och det är viktigt att vi fångar upp de barnen, säger Marie Sjöberg.
Metoden som kallas "Gotlandsmodellen" går ut på att man jobbar med samtal med barn till missbrukande föräldrar.
– Att växa upp i en familj där någon har ett beroende är en riskfaktor, dels kan det leda till egen drogproblematik och dels kan det leda till ett destruktivt livsmönster, säger Marie Sjöberg.