Bungemuseet säger upp all personal utom vd:n

Bungemuseet säger upp all personal utom vd:n. Anledningen är att man inte får ekonomin att gå ihop. "Ett mycket tufft beslut att ta", säger vd Annelie Adolfsson.

Bungemuseet säger upp sin personal på grund av det ekonomiska läget.

Bungemuseet säger upp sin personal på grund av det ekonomiska läget.

Foto: Mats Hemlin/arkiv

Bunge2019-11-13 15:50

Totalt handlar det om tre personer som får lämna museet och bolaget Bungemuseet AB. Enligt Bungemuseets vd och verksamhetschef Annelie Adolfsson är det av ekonomiska skäl som personalen sägs upp.

– Bungemuseet AB har tyvärr inte ekonomi för att ha personal anställd under vintern. Mellan 1907 och 2016 drevs museet av en förening som inte hade personal på vintern. Man trodde då bolaget bildades att det skulle gå att ha en året runt-verksamhet., men nu tre år senare kan vi dock se att det inte fungerar och att vi kommer att gå i konkurs om vi inte gör något, säger hon.

Hur har det varit att meddela personalen om det här beslutet?

– Det har varit ett mycket tufft beslut att ta, och det har varit otroligt jobbigt att lämna beskedet till personalen. De har lagt ner sin själ i jobbet, så de är såklart besvikna.

Enligt Annelie Adolfsson kommer beslutet att säga upp personalen inte att påverka museets verksamhet.

– Vi kommer att säsongsanställa personal och ha öppet som vanligt under sommaren, så det här är inget som besökarna kommer att märka. 

Vad är det som de här tre personerna har gjort under lågsäsong?

– De har planerat, reparerat och även byggt en del utställningar. Men eftersom det inte finns några pengar att jobba på vintern så får vi nu satsa på att utveckla det som redan finns och sedan hoppas på bättre tider som kanske gör det möjligt att anställa personal vintertid framöver.

Bungemuseets vd och verksamhetschef Annelie Adolfsson.
Bungemuseets vd och verksamhetschef Annelie Adolfsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!