Två av de misstänkta våldtäktsmännen sitter häktade och i två av fallen finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.
– Utredningarna löper på och vi gör det vi kan för att bevisa, men det är inte helt enkelt att utreda den här typen av brott som har skett mellan fyra ögon, säger förundersökningsledaren Ayman Aboulaich vid gotlandspolisen.
Även om det finns tekniska bevis så är våldtäkter svåra att bevisa.
– Samlaget i sig är inte kriminellt. Att det inte skett på frivillig basis är den punkten som man måste bevisa, säger Ayman Aboulaich.
Något som ytterligare försvårar utredningen är, enligt Ayman Aboulaich, att det är väldigt få våldtäkter som skett i nyktert tillstånd.
Att antalet våldtäkter ökar under de mest intensiva sommarveckorna på Gotland är ett faktum.
– Vi är ute mer, umgås mer med varandra och träffar fler människor, säger Ayman Aboulaich.
Däremot har antalet brott i offentlig miljö, som exempelvis misshandel, minskat under vecka 29 i år jämfört med i fjol.
– Att förhindra en våldtäkt är betydligt svårare, det går inte att jobba våldsförebyggande på samma sätt som när det gäller misshandel. Vi vet inte var våldtäkterna sker eller när det kommer att hända, säger Ayman Aboulaich.
Han tror att mörkertalet är stort. Förutom skammen innebär även den rättsliga processen att den som utsatts för en våldtäkt måste gå igen allt ytterligare en gång.
– Få anmäler våldtäkter, det finns en skam i det, säger han.
För att minska antalet våldtäkter krävs det, enligt polisen, en attitydförändring i samhället.
– Vi har haft en våg av sexuella ofredanden på konserter. Läs mer om vågen av sexuella ofredanden på Nichlas Petterssons blogg. För att få bukt med det behövs det attitydförändringar gällande hur vi ser på våra relationer till andra, säger han.