Boken som ger lust till att skaffa höns

Lagom till påsk värper hönsen hemma som aldrig förr. Därför är det med glädje jag tar del av de läckra äggrecepten ur boken ”Alla hönsen hemma och färska ägg i köket” .

Foto:

Bostads- & stadsplaneringsfrågor2015-03-31 09:00

Boken, som är utgiven på Arena förlag, är skriven av matskribenten Anna Billing och de fina bilderna är tagna av Carolina Romare. ”Alla hönsen hemma och färska ägg i köket” är en fräsch och mycket personlig bok om hönshållning på hobbynivå. Anna Billing delar frikostigt med sig av praktiska råd om hur man startar en egen hönsgård utan att man för den skull behöver bo på landet. I hennes fall fick barnens gamla lekstuga lov till att bli till ett hönshus för en liten hönsgrupp. Hon berättar om hur det är att bli en riktig hönsmamma, hur hönorna blir till familjemedlemmar och om glädjen över det allra första nyvärpta ägget.

I boken finns 75 recept på äggrätter. Recept som spänner från enklare till lite svårare nivåer men som är överkomliga även för en amatör som jag i köket. Flera av recepten känns exotiska och spännande som exempelvis vietnamesisk egg drop soup, strata med mangold och trumpetsvamp och spätzle med broccoli, pesto och rökt sidfläsk.

Boken är skriven med värme och entusiasm och recepten mycket inspirerande vilket gör att det här är en bok såväl för den vane hönshållaren som den som aldrig haft höns tidigare men som funderar på att skaffa. Kanske kommer vi därför i framtiden se fler höns sprätta omkring i de gotländska villaträdgårdana?

Titel: ”Alla hönsen hemma och färska ägg i köket”

Författare: Anna Billing

Fotograf: Carolina Romare Förlag: Arena

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!