Så gick det för Luqaz i Årets kock

Det blir ingen final i Årets kock för Luqaz Ottosson, kocken som driver restaurang ROT i Norrlanda. "Jag känner mig tom och besviken"

Luqaz Ottosson vid sin matlagningsstation vid hotell- och restaurangskolan i Stockholm på torsdagen.

Luqaz Ottosson vid sin matlagningsstation vid hotell- och restaurangskolan i Stockholm på torsdagen.

Foto: Samuel Unéus

BESVIKEN2019-06-13 18:30

Han gick vidare från onsdagens kval, men när 16 kockar på torsdagen skulle bantas till åtta finalister tog det stopp.

Ändå var det så nära, plats nio och bara 15 poäng från final.

– Det är så lite som avgör, en smak som inte sitter eller något litet momet, det är ju hur många moment som helst.. Jag känner mig rätt besviken och tom nu, det är två dagars urladdning och så når man ändå inte fram, säger han.

Under torsdagen tillagades fick, varje kock fick två hela fiskar om vardera 1,2 kilo. Dessutom tävlades i metod och handlag samt råvarukunskap.

Förra året slutade han tia, också då var en finalplats inom räckhåll.

Finalen i Årets kock avgörs den 12-13 september.

Dessa kockar kvalificerade sig till det stora avgörandet: Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm, Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm, Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg, Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm, Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad, Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg, Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv och Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om