För två år sedan tog krögare Anders Broman tillsammans med sonen Oskar Broman över ansvaret restaurangen på Stora Karlsö. När det stod klart att far och son inte skulle köra ytterligare ett år gick Karlsö jagt- och djurskyddsförening ut med en annons där de sökte ny krögare till restaurangen inför säsongen 2018.
– Det har varit svårt att hitta någon. Många har sagt att de är intresserade men uppbundna just i sommar, berättar Anne Melin, vd för Karlsö jagt- och djurskyddsförening.
Så hur löser ni det?
– Vi kör i egen regi i år. Det får bli så. Vi kan inte vänta längre och behöver förbereda en hel del. Vi har en tjej som kan verksamheten bra. Det blir enklare mat som soppluncher och vid finare tillfällen får vi beställa catering.
Kan ni laga mat?
– Nja, men vi tar in kockar och så.
Årligen besöker 10 000 personer Stora Karlsö. Säsongen pågår mellan nionde maj och andra september. Att man i år inte lyckats rekrytera en krögare kommer inte att påverka öppettiderna.
Hur blir det nästa år?
– Nästa år tror jag att det löser sig. Där har vi fler möjligheter.