"Tuffare mot dem som druckit mycket"

Polisen vill att krogbesökarna ska dricka mindre och att krögarna serverar färre. "Arbetet med att få ner nivån går framåt."

Foto: Dennis Pettersson

BERUSNINGSNIVÅN2017-11-20 14:38

Region Gotland har skrivit en uppföljning kring samarbetet med polisen om "God ordning på stan 2017." Där framgår det att berusningsnivån fortfarande är hög i samband med att människor gör besök på de gotländska krogarna. Det är något som polisen nu kommer arbeta vidare med tillsammans med Region Gotlands tillståndsmyndighet och de gotländska krögarna.

– Vi har olika områden som vi har gemensamt med Region Gotland. Det vi bland annat har gemensamt är våldsproblematiken och det har en stark koppling till berusning, krogmiljö och helger, säger Conny Johansson, kommunpolis vid polisen på Gotland.

Nu kommer man att ha nya möten med krögarna och tillståndsmyndigheten.

– Arbetet med att få ner berusningsnivån går framåt. Vi kan se hur ordningsvakter och krögare är tuffare mot dem som kanske har druckit lite mycket innan de ska in på krogen. Men vi måste jobba vidare och ha en godtagbar berusningsnivå under resterande del av kvällen också, säger Conny Johansson.

Vad kan ni göra åt det?– Vi ska bjuda in aktörerna och hitta olika sätt där vi jobbar förebyggande. Det kan bli vidareutbildning i ansvarsfull alkoholservering och jobba brett där vi når en samsyn om hur berusningsnivån bör vara, säger Conny Johansson.

Är berusningsnivån högre på Gotland jämfört med övriga landet?

– Det man kan säga generellt är att det är skillnad mellan glesbygd och storstad. På glesbygden kan det vara så att man serveras även om man inte ska serveras och man får komma in när man inte skulle få komma in. Det är hårdare på det i storstäder, säger Conny Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!