Planen: Här vill de bygga 14 nya radhus

Ett företag har ansökt om att få bygga 14 nya bostäder i det expansiva området på västra Gotland. "Det ska andas Gotland".

14 radhus är planerade att byggas i det nya området i Gnisvärd.

14 radhus är planerade att byggas i det nya området i Gnisvärd.

Foto: Ekeblad Bostad

Nyheter2019-12-04 09:59

Bolaget Ekeblad Bostad AB har lämnat in en projektansökan hos Region Gotland om att få uppföra 14 bostäder i form av radhus vid Gnisvärd i Tofta. Tomten, Tofta Bjärs 1:35, ligger i ett skogsparti strax söder om Gnisvärdsvägen några hundra meter väster om den stora skeppssättningen i Gnisvärd. 

Ekeblad Bostad har sin bas i Göteborg, men där jobbar den utflugne gotlänningen Sebastian Ahlström.

– Jag är uppväxt i Tofta och fick nys om den här tomten vilket ledde till att vi köpte den, säger han. 

Tomten är 1,3 hektar stor och där beräknas få plats två gånger sju radhusliknande bostäder med en lokalgata emellan.

– Det är tänkt att bli kedjehus som är fristående från varandra men i ett samlat område. Tanken är att det ska andas Gotland med kalksten som del i husens utformning, säger Sebastian Ahlström.

Som närmsta granne till radhusprojektet i Gnisvärd ligger det som går under namnet "Gnisvärd skogsglänta", ett projekt om 29 villatomter som författaren Jonas Jonasson började sälja genom sitt bolag förra året.

Ekeblad Bostad AB bygger inte hus själva utan är ett projektutvecklingsföretag. Hittills har man byggt cirka 900 hus främst i södra Sverige. Sebastian Ahlström hoppas att radhusen i Gnisvärd kan börja byggas om cirka ett år och försäljning av husen är planerad att börja till våren.

– Vår ambition är att bygga prisvärda hus för barnfamiljer. I området i Gnisvärd vill vi gärna att det blir en blandning av året runt- och sommarboende, säger Sebastian Ahlström.

Bilden visar hur bostäderna är tänkta att se ut.
Bilden visar hur bostäderna är tänkta att se ut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!