Fie och Leonie har en bra idé om nästa lunch

En lunch lagad av vänner för 40 kronor. Det är en av idéerna som omvandlas till en företagsidé vid Science Park Gotland i dagarna.

Leonie Paul (t.v.) Fie Broker-Bulling (t.h.) och Sergey Krasotin i bakgrunden.

Leonie Paul (t.v.) Fie Broker-Bulling (t.h.) och Sergey Krasotin i bakgrunden.

Foto: Linus Ehn

Nyheter2019-09-28 10:00

Det började med att två utbytesstudenter träffades och lagade mat tillsammans och upptäckte hur trevligt och ekonomiskt det var. På fredagen satte de sig ner för att omvandla den idé de då fick till ett nytt gotländskt företag. 

– Vi vill skapa en app för matklubbar som lagar delade måltider som är billiga. Vi kallar vår tjänst för Lunch Club och tanken är att knyta samman leverantörer, de som lagar mat och de som bara vill äta, säger Fie Broker-Bulling.

Under fredagen fick de hjälp vid Science Park Gotland som håller vad de kallar Startup Bootcamp. Centrets experter, en grafisk designer och en utvecklare fanns på plats för att hjälpa till.

– Vi har valt ut fyra idéer som ska bli till koncept på lika många företag, säger Julius Bengtsson, verksamhetsledare vid Science Park Gotland. 

Målet är att de utvalda idéerna ska kunna utvecklas så långt att grundarna ska kunna hålla ett säljande föredrag om sin tjänst eller sin produkt för investerare eller företag. 

– Vi kommer att rikta oss till studenter som har en begränsad budget, säger Leonie Paul, en av två studenter som står bakom Lunch Club. 

De hämtade inspiration från sin egen vardag, där de var missnöjda med lunchmöjligheterna på Campus Gotland. Deras idé innefattar dagligvaruhandeln, de vill att handlarna ska vara med och bjuda ut matvaror som annars skulle säljas billigt eller kastas på grund av datumregler. Det ska gå att delta som kock eller bara som hungrande student. 

Logotyp till det blivande företaget skapades av en grafisk designer.
Logotyp till det blivande företaget skapades av en grafisk designer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!