Hanna och Fabian tävlar om att bli bäst i Sverige

På måndag drar tävlingen Sveriges unga kock igång. Två kockar från Gotland kommer att laga rödtunga för att försöka nå världsfinalen i tävlingen.

Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers.

Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers.

Foto: Montage

ÅRETS UNGA KOCK2019-02-24 15:30

Hanna Lukowiesky, Lilla Bjers och Fabian Olli Johansson, Rot är de två gotländska kockar som kvalificerat sig till Chain des Rotisseurs svenska final.

– Vi ska vara på Globens hotell- och restaurangskola och det enda jag vet är att rödtunga kommer att ingå i råvarukorgen, säger Hanna Lukowiesky.

LÄS MER: "Känner mig nervös, förväntansfull och taggad"

Råvarukorgen är de ingredienser som får användas för att laga de tre rätter som ingår i tävlingen.

– Jag blev jätteglad när jag hörde att rödtunga ingår i tävlingen, jag har nämligen tränat en del på plattfisk den senaste tiden, säger Hanna Lukowiesky.

Tävlingen arrangeras av Chain des Rotisseurs, ett gastronomiskt sällskap för såväl privatpersoner som professionella krögare. Den hålls för 43:e året tävlingen i drygt 80 länder. Vinnarna i varje land får delta i finalen som går i Calgary, Kanada, i december. Juryn består av rutinerade svenska kockar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om